lauantai 1. syyskuuta 2012

The Mountains, week three

Tämä postaus käsittelee kolmatta lomaviikkoani. Pahoittelen näitä "viivakuvia", en edelleenkään tiedä mikä vika kännykkäni kamerassa on.. :P

Maanantaina menimme Sappada-nimiseen kaupunkiin/kylään, joka on noin tunnin ajomatkan päässä Tualiksesta. Välimatka on alle 30 kilometriä, mutta vuoristossa ajaminen on hidasta, sillä tiet ovat niin mutkaiset. Minua se ei haittaa, onpahan aikaa ihastella maisemia. :) Ajomatkan aikana ohitimme monta pientä kylää, joita ihastelin ja valokuvasin. Sappadassa kävimme kirpputorilla ja tapaamassa isäntäperheeni ystäviä.

Ajelulla

Ajelulla..matkalla Sappada-kaupunkiin
Tiistaina ajoimme johonkin kaukaisempaan kaupunkiin (en muista nimeä), jossa tapasimme lisää isäntäperheeni tuttuja. Ajoimme syrjäiseen metsässä sijaitsevaan ravintolaan, jossa söimme lounasta. Ajanvietto metsässä on monelle italialaiselle erikoisuus, sillä monet asuvat kaupungeissa, joissa luonto ei ole lähellä samalla tavalla kuin meillä Suomessa. Ravintolassa söin ensimmäistä kertaa polentaa, joka on eräänlaista maissipuuroa. Tilaamani polenta oli kuitenkin enemmän "kakkumaista" kuin puuromaista, ja päällä oli sulatettua juustoa. En voi sanoa että ensikohtaamiseni polentan kanssa oli rakkautta, mutta ihan ookoolta se maistui. Suhtaudun polentaan vähän varauksella, sillä jotkut myöhemmin syömäni polenta-annokset ovat suoraan sanottuna maistuneet palaneelta kumilta..(Myöhemmin vuoristoasuntomme naapurin mummo teki meille puuromaista polentaa, jonka seassa oli sieniä, se oli aivan älyttömän hyvää. Mummot osaa tunnetusti kokata :D)
Ravintolamme lähellä oli kuivunut joenuoma (kaikki täällä näkemäni joet ovat vain kuivuneita uomia, on tainnut olla kuiva kesä..), sieltä sain kauniita kuvia. Isäntäperheen lapset tykkäävät leikkiä luonnossa, se on heille harvinaista herkkua.


Polenta-annokseni
Monet päivät vietimme "kotikylässämme" Tualiksessa. Kylän lapset leikkivät yhdessä, juosten ja pyöräillen pitkin kylän kapeita ja mutkikkaita katuja. Ja minä juoksin perässä.. :D Yritin rauhallisina hetkinä räpsiä vähän kuvia Tualiksesta. :)


Tualis, "kotikylämme"

Tualis, talojen takana häämöttää Monte Crostis, joka on suosittu pyöräilykohde ja minun lempi lenkkireittini. Täällä saa hyvät juoksutreenit , koska tiet eivät ole tasaisia vaan joutuu juoksemaan joko jyrkkää ylä- tai alamäkeä. :D

Tualis

Tualis edelleen..:D

Tualiksen kirkon luota avautuu ihanat maisemat, sateen jälkeen vuoret ovat kauneimmillaan
Lauantaina kävimme taas Itävallassa, isäntäperheeni vanhemmat haluavat ostaa bensan sieltä, koska se on paljon halvempaa kuin Italiassa. Samalla kävimme ruokaostoksilla ja lounastimme samassa ihanassa maalaisravintolassa, jossa kävimme ensimmäisellä Itävallan reissullamme. Aivan ihana paikka. <3 Lounaan jälkeen menimme pieneen kylään, jossa tapasimme perheen tuttuja ja teimme pienen kävelyretken metsään.

Maalaisravintolan maisemiin en kyllästy koskaan. Lapset olivat innoissaan, koska tilan lehmät olivat laiduntamassa ihan lähellä. :)

Menimme Itävallassa pieneen kylään, jossa oli tämä ihana linna. Ostan sen sitten ensitilistä....

Kävelyretkellä metsässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti