sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Venice, you had my heart

Viime sunnuntaina lähdimme käymään ystävieni kanssa Venetsiassa. Olin niin innoissani, sillä rakastan kaikkea vanhaa ja Venetsia on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia ja muutenkin se eroaa muista kaupungeista monella tavalla.
  Aamulla heräsin en-niin-pirteänä neljän tunnin yöunien jälkeen (olimme edellisenä yönä juhlimassa ystävieni kanssa  ja tulin aamuyöstä kotiin taksilla :D) ja raahustin nopeasti suihkuun. Kello kymmenen maissa olin Padovan juna-asemalla ja tilasin kahvin pysyäkseni hereillä. Odottelimme yhtä myöhässä olevaa ystävää, ja hänen saavuttuaan ostimme liput ja lähdimme etsimään oikeaa junaa. Italiassa junaliput ovat PALJON halvempia kuin Suomessa, lippu Padovasta Venetsiaan maksoi vain 3,50 euroa ja matka kesti puolisen tuntia. En ole vieläkään täysin sisäistänyt sitä faktaa, että VENETSIA on niin lähellä asuinkaupunkiani, ja sinne meneminen on niin helppoa ja halpaa. I love it. :)
  Yhdentoista maissa olimme vihdoin perillä. Heti juna-aseman ovesta ulos astuttuani minut valtasi sanoinkuvaamaton tunne, enkä osannut sanoa muuta kuin VAAUU. Mikä paikka! Yksi asia, mikä erottaa Venetsian muista kaupungeista on VESI. Kaupunki on täynnä jokia (tai no joki on vähän huono sana..), joita pitkin kuljetaan veneillä tai gondoleilla. Siltoja on joka puolella, kadut ovat ihanan sokkeloisia (ja täynnä turisteja) ja pieniä putiikkeja on siellä täällä. Kaikki rakennukset on rakennettu vieri viereen, ja varmaan tämä on yksi syy, miksi Venetsia ei tunnu isolta kaupungilta, siellä on niin paljon kapeita katuja ja parhaiten paikasta toiseen pääsee kävellen. Ja koska ns. keskustassa ei ole autoja tai ratikoita vaan liikutaan joko kävellen tai veneellä, tulee heti semmoinen tunne kuin olisi matkustanut aikakoneella menneisyyteen. Voih voin melkein kuvitella, miten kaunis kaupunki on ollut renessanssin aikana..
  Tämä ensimmäinen Venetsian reissumme oli eräänlainen tutustumismatka, emme pysähtyneet shoppailemaan vaan kuljimme katuja pitkin ja vain ihailimme kaupungin kauneutta ja räpsimme valokuvia. Onneksi osa ystävistäni tunsi Venetsian hyvin, joten kävimme paikoissa, jonne useimmat kaupunkia tuntemattomat turistit eivät eksy. Yksi Venetsian miinuspuolista on juuri turistit (minähän en ole turisti :D), joita on ihan ÄLYTTÖMÄSTI. Kapeilla kaduilla on ahdasta kävellä kun joka puolella on niin paljon porukkaa ja yritäppä saada otettua kivaa valokuvaa jostain kauniista paikasta, kun turisteja on joka puolella ja aina kameran edessä. Onneksi illalla turistit hävisivät melkein kokonaan ja kaduilla oli kiva kävellä kun oli enemmän tilaa eikä kukaan töninyt. Ja voi miten kauniilta Venetsia näyttää yöaikaan! Vesi on niin erinnäköistä, kun se heijastaa ympärillä olevia valoja. :) Illalla menimme erääseen baariin (Italiassa baarit ovat kuin kahviloita, joista saa tilattua drinksuja, yökerhot ovat sitten erikseen jos haluaa mennä tanssimaan) ja tilasimme drinkkejä, jotka otimme mukaan ja menimme läheiselle laiturille istumaan. Kello oli yhdeksän illalla kun minä ja yksi ystävistäni haukottelimme jo siihen mittaan, että päätimme lähteä takaisin Padovaan. Kävelimme hämäriä katuja pitkin juna-asemalle ja matkalla tilasimme (jo päivän toiset) pizzat, jotka söimme junassa.
  Saavuimme takaisin Padovaan noin puoli yhdentoista aikaan. Emme uskaltaneet jäädä odottamaan ratikkaa juna-asemalle, sillä illalla siellä ei ole kauhean turvallista, kaikenlaisia ihmetyyppejä on joka puolella. Kävelimme keskustaan ja odotimme yhdessä ratikkaa. Minua vähän jännitti, sillä tiesin että joutuisin kävelemään ratikkapysäkiltäni noin viiden minuutin matkan kotiin, enkä tiedä kuinka turvallista se on tähän aikaan illasta. Mutta onneksi kotiin kävellessäni kaduilla oli paljon muita kotiin kulkevia nuoria, joten oloni tuntui paljon turvallisemmalta. Päästyäni kotiin rojahdin uupuneena mutta onnellisena sänkyyni. Oli kyllä ihana reissu, harmi vaan että olin niin väsynyt, että raahustin Venetsian katuja ihan zombina koko ajan haukotellen. Ennen seuraavaa Venetsian matkaa nukun kyllä kunnon yöunet, että voin nauttia ihanasta Venetsiasta täysillä. Aivan sanoinkuvaamattoman kaunis kaupunki, joka vei sydämeni mennessään..<3

Matkalla Venetsiaan!

Tämän näin astuessani ulos juna-asemalta

Vettä on joka puolella..


Nuo naamiot ovat niin kauniita! Vaikea valita minkä noista ostaisi itselleen..Haluaisin päästä joskus gondolin kyytiin, se vain valitettavasti on aika kallista..
Monet rakennukset on niin isoja, että niitä on vaikea mahduttaa kokonaisena yhteen kuvaan!

Päivällä aukio oli täynnä vettä, illalla palatessamme tätä kautta vesi oli kadonnut kokonaan.

Tämän aukion muistin Assassin's Creed 2-pelistä. :D


Ostimme pizzat ja menimme puistoon syömään lounasta. :)

Satama<3Illalla oli mukava kävellä, kun kadut olivat tyhjentyneet turisteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti