maanantai 4. helmikuuta 2013

Carnevale di Venezia

Eilen vietin mukavan päivän Venetsiassa seuraten karnevaalihumua. :) Harmi, että emme kaverini kanssa jääneet illaksi asti, illalla kuulema karnevaalien meno paranee ja tarjolla on kaikenlaista nähtävää ja koettavaa. Olisi pitänyt ottaa etukäteen selvää, mitä ohjelmaa oli missäkin kaupunginosassa. Tiesin vain, että San Marcon-aukiolla olisi jokin lavaesitys ja kaikki karnevaaliasuihin pukeutuneet kokoontuisivat sinne esittelemään pukujaan turisteille/juhlijoille.
  Vietimme koko päivän Venetsian kapeita katuja kulkien ja kauniita karnevaalipukuja ihaillen. Monet naamiaisasuihin pukeutuneet olivat sonnustautuneet pukuhistoriallisiin asuihin ja Venetsian naamioihin mutta juhlakansan joukosta löytyi myös muunlaisia asuja, esimerkiksi Jack Sparrow! Olisin halunnut yhteiskuvan Jackin kanssa, mutta hän ehti kadota ihmisvilinään. Näin myös esim. vampyyreita, pellejä ja kaikenlaisia sarjakuva- ja elokuvahahmoja. Yhden perheen jäsenet olivat kaikki pukeutuneet palomiehiksi ja pienin lapsi ajoi pientä paloautoa! :D Harmi, että en saanut kuvaa, monet hienot asut jäi kuvaamatta tai kuvan laatu oli niin huono, sillä porukkaa oli niin paljon, että onnistuneita kuvia oli vaikea saada aikaiseksi. 
  Väentungoksesta huolimatta nautin tapahtumasta suuresti. Näin niin paljon kauniita pukuja, toivottavasti pääsisin edes kerran elämässäni juhlimaan Venetsian karnevaaleja kauniiseen pukuun pukeutuen. :)

Venetsian karnevaaleja juhlitaan  yleensä parin viikon ajan helmikuussa ja ne päättyvät aina laskiastiistaina. Karnevaalit ovat riehakas juhla, jolloin yhteisön normaalit rajat rikotaan ja pyhä muuttuu maalliseksi. Nurin päin käännetty maailma on tapahtuman lähtökohta. Tyypillisesti karnevaaleissa on ollut näyttäviä kulkueita, äänekästä musiikkia sekä naurua ja erityisiä juhlaruokia.LepohetkiEzio is aliveeeEi kommentteja:

Lähetä kommentti