tiistai 12. helmikuuta 2013

Winter is not over..

Eilen satoi täällä ihan urakalla lunta! Taisin olla ainoa, joka oli iloinen asiasta. :D Suomalaisena tuntuu niin hassulta, että lunta sataa kymmenisen senttiä ja kaikki käyttäytyvät ihan kuin olisi jääkausi tulossa tai jotain. Jos täälläpäin sataa vähänkin lunta niin liikenne ruuhkaantuu, sillä harva italialaisista osaa ajaa lumessa, eikä monilla ole talvirenkaita. Tällaiset lumipyryt ovat kuulema todella harvinaisia, mutta voi, näkisittepä rakkaat italialaiset miten paljon meillä Suomessa sataa lunta! Ja ihan sama vaikka yöllä olisi satanut maahan kaksi metriä lunta ja pakkasta olisi -40 astetta, niin silti sinne töihin tai kouluun on mentävä...
  Karnevaalien takia normaalikoulut on suljettu keskiviikkoon asti, mutta yksityiskouluja käyvät menevät kouluun ihan normaalisti, kuten mun hoidokkimuksut. Tai siis olisivat menneet, jos eilen ei olisi satanut niin "paljon" lunta. Host-äitikin jäi tänään kotiin, mutta host-isän oli uhmattava luonnonvoimia ja lähdettävä töihin, hänellä on tänään jokin tärkeä bisnestapaaminen Pisassa, joten siinä ei edes alkava jääkausi auta vaan mentävä on.
  Yleensä hoidan lapsia iltapäivät ja illat ja minulla on päivät vapaat, mutta koska muksut jäi kotiin niin hoidin heitä kolmisen tuntia aamupäivällä, jonka jälkeen he lähtivät äitinsä kanssa isoisän luo juhlimaan karnevaaleja. Ja minä olen vapaa kello seitsemään asti jee! On tullut kyllä nyt muutama tunti laiskoteltua, taidanpa ruveta ompeluhommiin kunhan saan tämän blogitekstin valmiiksi. Minulla on nyt kohtalaisen iso ompeluprojekti meneillään, teen nimittäin ns. koulumekkoja vanhimmalle lapselle. Host-äiti tilasi netistä pari metriä Hello Kitty-kangasta ja vaaleanpunaista kangasta ja pyysi minua tekemään niin monta koulumekkoa kuin vain siitä kangasmäärästä saisi ja laskeskelin, että kankaat riittää noin neljään kouluasuun. Yhtäkään en vielä ole saanut valmiiksi, joten hommaa vielä riittää! :)

Ai niin nythän taitaa olla laskiastiistai.. Enpä taida tänä vuonna päästä pulkkamäkeen tai laskiaispullia syömään, pitää "tyytyä" italialaisiin karnevaaliherkkuihin. Hyvää laskiaista kaikille, syökäähän minunkin puolestani laskiaispullia! :)

Kotitalon pihalta
Ratikkapysäkillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti