maanantai 22. lokakuuta 2012

Meeting the family, day 1&2

Viime viikko oli ihana, sain viettää laatuaikaa Suomesta tulleiden perheenjäsenieni kanssa. :) Julkaisen nyt useamman postauksen tästä viikosta, sillä juttua ja kuvia on paljon!

Torstaina olin ihan täpinöissäni, sillä tiesin, että illalla tätini ja mummuni saapuisivat Padovaan. Olin odottanut tätä päivää jo melkeinpä kaksi kuukautta. :D Illemmalla odotin kärsimättömästi host-isäni kotiin tulemista, sillä vasta sitten voisin lähteä kotoa. Lopulta hän saapui ja minä ryntäsin samalla oven avauksella ulos, hyppäsin ratikkaan ja matkustin Padovan juna-asemalle. Samalla huomasin, että puhelimestani oli loppunut saldo, joten en pystynyt soittamaan tädilleni kysyäkseni, missä he olivat. Kirosin huonoa tuuriani ja haahuilin linja-autoasemalla jokaisen laiturin tarkastaen. Onneksi puhelimeni pirisi pian ja tätini ilmoitti, että he ovat saapuneet perille. Oli ihanaa nähdä heidät pitkästä aikaa! Lähdimme heti heidän hotelliaan kohti,olin tarkistanut etukäteen hotellin osoitteen puhelimeni GPS:stä, sillä hotelli sijaitsi siinä osassa Padovaa, missä itse en koskaan ole ollut. Hotelli oli Bed&Breakfast-tyyppinen paikka, eikä sillä ollut mitään näkyvää nimikylttiä, joten oli hieman hankalaa löytää perille. Onneksi kysyimme apua ja lopulta paikka löytyi.
  Pienoisen lepohetken jälkeen suunnistimme kävellen keskustaan ja menimme pizzeriaan syömään. Aaah italialainen pizza <3. Loppuilta sujui leppoisasti rupatellen ja pizzaa syöden.

Perjantaina olimme hyvissä ajoin liikkeellä. Ensiksi menimme keskustaan kiertelemään minun toimiessani matkaoppaana. Vaikka olen asunut täällä jo kolme kuukautta, en ole hirveämmin räpsinyt kuvia Padovasta. Nyt oli ihanaa leikkiä turistia, sillä tavoin katsoi Padovaa ihan toisenlaisin silmin. Monelta tutulta kadulta löysin ihania puoteja, joihin päin en ollut aikaisemmin vilkaissutkaan. Oli ihanaa vaan kävellä rennosti ympäriinsä ja ihastella kaupunkia.

Kuva on otettu jostain päin Padovan keskustaa


                                                                           

Keskustasta löytyi myös tämä kaunis pieni kirkko.

Kenenkään Padovassa kävijän ei kannata missata Prato della Vallea, joka on kaunis puistoaukio ihan keskustan lähellä, (oma suosikkipaikkani Padovassa). Kävelimme sinne ja pysähdyimme puistoon piknikille. Aurinko paistoi todella lämpimästi ja minun oli pakko riisua takki vaikka podin alkavaa flunssaa (joka puhkesi heti kun tätini ja mummuni saapuivat tänne :D). Viikonloppuisin Prato della Valle täyttyy kauppiaiden kojuista, silloin se on oikea shoppailijan paratiisi. ;) Se on kuulema yksi Euroopan suurimmista markkinapaikoista, enkä ihmettele sitä ollenkaan. Jos haluaa kiertää koko markkinatapahtuman läpi, kannattaa varata useampi tunti aikaa. Markkinoilta löytyy kaikkea mahdollista, kenkiä, laukkuja, vaatteita, kankaita, ruokaa, kukkia ja kaikenlaista sekalaista tavaraa. Mutta suosittelen käymään Prato della Vallessa muunakin päivänä kuin ainoastaan markkinapäivänä, sillä kaunis aukio erottuu paremmin silloin, kun se ei ole täynnä kauppakojuja.
                                                                         

Prato della Valle, takana häämöttää Santa Giustinan katedraali.


Prato della Vallen patsaita

Räpsäisin tämän kuvan kun olimme kävelemässä keskustaan hotellista.


Water, water..
Prato della Vallen jälkeen kävimme Basilica di Sant'Antoniossa. Pyhä Antonius on Padovan suojelupyhimys, ja hänelle omistetussa basilikassa ei ole säästelty prameudessa. Kirkko on täynnä taidokkaita patsaita, kullattuja kattoja ja kaikenlaisia muita koristeita. Sisällä ollessa ei voi muuta kuin katsella suu ammollaan keskiaikaista rakennustaitoa.


Basilica di Sant'Antonio 

Basilikan jälkeen menimme Orto Botanicoon eli Padovan kasvitieteelliseen puutarhaan. Tästä reissusta otin niin paljon kuvia, että laitan ne tänne toisessa postauksessa. Puutarhan jälkeen suunnistimme kahvilaan syömään jotain ja nauttimaan italialaisesta capucinosta. Sitten mummoni halusi mennä hotellille levähtämään, jonka aikana minä ja tätini menimme keskustaan istuskelemaan ja syömään taivaallisen hyvää jäätelöä. Illalla emme menneetkään syömään ravintolaan, sillä olimme vieläkin täysiä kahvilassa syömistämme leivistä. Vietimme sitten loppuillan hotellihuoneessa höpötellen. Odotin jo seuraavaa päivää innolla, sillä äitini ja pikku veljeni saapuisivat silloin tänne. :)


Välillä piti istahtaa cappucino-kupposen ääreen :)Bruschetta <3
                                                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti