tiistai 18. kesäkuuta 2013

Vicenza part 2

Kävimme Vicenzan tuomiokirkon eli Il Duomon luona heti ensimmäiseksi kaupunkikierroksen aloitettuamme, mutta tuolloin kirkko oli suljettu ja menimme sisään myöhemmin. Kaunis kirkko niin sisältä kuin ulkoakin.

Käväisimme myös Teatro Olympicon luona, mutta en raaskinut maksaa kymmentä euroa päästäkseni sisälle. Piti siis tyytyä ihastelemaan paikan sisäpihaa.. Tämän jälkeen kävelimme vähän siellä sun täällä, historiallinen keskusta itsessään on jo aikamoinen nähtävyys.Keskustan nähtävyydet nähtyämme Luca vei minut autollaan kaupungin ulkopuolelle, mäen huipulle, josta pystyi näkemään koko kaupungin. :) Huipulla oli myös kaunis kirkko, jossa kävimme. Unohdin sisälle astuessani peittää paljaat olkapääni ja kirkkoa ihastellessani eräs mummeli tuli minulle sormea heristellen sanomaan, että peitä tyttö-hyvä itsesi, tämä ei ole mikään huoratalo!! :D


Tämän jälkeen Luca vei minut pyynnöstäni kuuluisan renessanssiarkkitehdin Andrea Palladion Villa Capran eli La Rotondan luo. Kirpaisi kyllä vähän maksaa kymmenen euroa sisäänpääsystä, mutta kerrankos sitä. Harmi, että palatsin sisällä ei saanut ottaa kuvia, se oli todella kaunis, vaikkakin paljon pienempi mitä aluksi ajattelin. Puutarha oli aika pettymys, semmoisen sisäänpääsymaksun jälkeen odotin paikalta enemmän. Mutta kaiken kaikkiaan miellyttävä visiitti! :)Viimeiseksi menimme erääseen keskustan lähellä olevaan puistoon. Junani lähtöön oli vielä tunti aikaa, mutta jalka-parkani olivat niin kipeät, että istuimme sitten loppuajan puistossa juttelemassa kunhan oli ensin räpsinyt tarpeeksi kuvia. :D Lopulta oli aika lähteä ja hyvästelin Lucan ja kiitin mukavasta päivästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti