maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vicenza part 1

Mulla ois monta postausta jonossa, mut en ole onnistunut julkaisemaan mitään, joten nyt tulee sitten monta postausta putkeen :D Aloitetaan nyt tällä Vicenzan reissulla, jonka tein kaksi viikkoa sitten. Jaan tämänkin kahteen postaukseen, koska kuvia on niin paljon!

Lauantaina heräsin hyvissä ajoin ja sain päähäni ajatuksen, että hei, lähdenpäs tänään käymään Vicenzassa! Olin edellisenä iltana lukenut Lonely Planetin Italian opaskirjaa, ja Vicenza vaikutti kiinnostavalta. Ja kaiken lisäksi se on lähellä Padovaa, joten paljon ei tarvitse junalipusta pulittaa. ;) Ennen lähtöä kirjoitin CouchSurfingin Vicenzan sivulle ja pyysin jotakuta paikallista esittelemään minulle kaupunkia. Onneksi lyhyesti varoitusajasta huolimatta eräs paikallinen Luca vastasi viestiini, ja sovimme tapaavamme Vicenzan keskustassa. CouchSurfing on huippu sivusto, suosittelen kaikille matkailijoille!

Onnistuin eksymään keskustaan Lucaa etsiessäni, ja odotin häntä sitten erään kirkon luona. Vicenza ei todellakaan ole mikään iso kaupunki, mutta keskusta on kauhean sokkeloinen, mikä on italialisille kaupungeille aika tyypillistä. Onneksi löysimme kuitenkin toisemme ja aloitimme Vicenza-kierroksen.

Kävelimme ympäri keskustaa ja välillä pysähdyimme nauttimaan drinkkejä, pitihän se pitää nesteytys kunnossa kun kerran niin kuuma oli. :D Vicenzan keskusta on todella kaunis, ette arvaakaan paljonko räpsin kuvia! Jokainen kadun pätkä oli kerta kaikkiaan upea. Sitä ei voi uskoakaan, miten paljon nähtävää löytyy jopa tällaisesta pienemmästä kaupungista. Ajatelkaapa kuinka paljon nähtävää löytyy koko maasta, kun pikkukylätkin ovat näkemisen arvoisia!

Piazza dei Signori
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti