tiistai 5. maaliskuuta 2013

Random

Ciao taas pienen tauon jälkeen! Nämä edelliset pari viikkoa ovat menneet lapsia hoitaessa, täällä jyllää hirveä influenssa-aalto, tuntuu että kaikki ovat olleet jossain vaiheessa flunssan kourissa. Ja tietenkin host-perheessäni kaikki ovat olleet eri aikaan kipeänä, ensin oli host-äiti, sitten keskimmäinen lapsi, sitten perheen vauveli, sitten vanhin lapsi ja taas vauveli ja host-isä.. Olisi ollut minulle helpompaa, että kaikki penskat olisivat sairastaneet samaan aikaan, mutta eeei. :D Muutama viikko sitten olin pari päivää vauvan kanssa kotona, sitten yhden viikon hoidin keskimmäistä lasta ja viime viikolla sekä vauveli että vanhin lapsi olivat kuumeessa. Eilen keskimmäinen ja vanhin lapsi olivat vielä kotona koko päivän, mutta tänään kaikki menivät kouluun jee! Ja nyt on sitten minun vuoroni olla flunssassa... Just my luck.


Tässä vähän random-kuvia parilta viikolta sepustuksen kera, saattaa olla vähän sekavaa, mutta olkoon. 



Ompelen vanhimmalle lapselle koulumekkoja söpöstä Hello Kitty-kankaasta. Italiassa lapset eivät käytä varsinaista koulupukua, mutta ainakin tämän lapsen koulussa lapset pitävät pitkää mekkoa/takkia suojaamassa normaalivaatteita (esim kuvistunneilla yms). Lapsosen entinen koulumekko alkaa käydä pieneksi, joten host-äiti tilasi pari metriä kangasta ja nyt minä sitten väkerrän niin monta mekkoa kuin tuosta kangasmäärästä tulee. Täälläpäin ei varmaan niin paljon arvosteta käsitöitä, Padovakin on kuitenkin ihan suht iso kaupunki ja silti täällä ei hirveästi ole lanka- tai kangaskauppoja. Keskustassa on yksi pieni lankapuoti, mutta Eurokankaan tapaisia kangaskauppoja en ole löytänyt yhtään, ainostaan joitan pieniä käsityöpuoteja, joissa on vain muutamaa erilaista kangasvaihtoehtoa. Italialaiset ovat niin muotitietoisia, että parempi näköjään ostaa hienoja merkkivaatteita kuin tehdä itse jotain uniikkia..




Olen yrittänyt olla kenkäostolakossa, mutta pari viikkoa sitten repsahdin ihan kunnolla ja ostin kolmet parit kenkiä. :D Nämä ihanuudet on H&M:ltä, olen niitä jo kerran yöelämässä testaillut, mutta varmaan pääsevät enempi käyttöön sitten ilmojen lämmetessä. Olen ostanut täältä ihan järkyttävän kasan kenkiä, saa nähdä kuinka monen matkalaukun kanssa palaan Suomeen (sitten kun palaan).. :D



Yhtenä aamuna päätin sitten napata kuvan aamiaisestani, vaaau. Yleensä syön aamupalaksi jogurttia ja hedelmiä, mutta tuona aamuna jogurtti oli loppu ja päädyin tekemään itselleni munakokkelia. Host-äiti opetti minut tekemään ihan järkyttävän hyvää munakokkelia, se valmistuu niin nopeasti, joten teen sitä usein itselleni lounaaksi. Valmistamiseen ei tarvita kuin parmesaania ja haluttu määrä kananmunia (itse laitan 2-3, nälästä riippuen) ja pieni teflonkattila (siis ei paistinpannu!). TEE NÄIN: laita kananmunat ja pieniksi paloiksi raastettu parmesaani suoraan kattilaan (ei siis mitään rasvaa paistamiseen), levy päälle ja hämmennä seosta niin kauan kunnes se näyttää valmiilta. Kaasuliedellä valmistettaessa tähän ei mene kuin muutama hassu minuutti ja tadaa munakokkeli on valmista! 




 Viime viikolla satoi taas lunta, joka valitettavasti suli saman päivän aikana. Taisi olla viimeinen lumikuuro tälle talvelle, nyt alkaa ilmat lämmetä ja kevät olla saapumaisillaan. Tämä talvi ei kyllä ole minusta talvelta tuntunut, kun taas täällä monet ovat ihmetelleet, että onpas tänä talvena satanut merkillisen paljon lunta (= lunta on satanut tämän talven aikana ehkä suurin piirtein neljä kertaa ja melkein joka kerralla se on sulanut samana päivänä pois..). Mutta pitää muistaa, että lumi ei ole Italiassa talvella mikään itsestäänselvyys vaan oikeastaan aika harvinainen juttu.




Padovan keskustassa sijaitsee kaunis kahvila Caffe Pedrocchi, joka muuten sattuu olemaan yksi Euroopan vanhimmista kahviloista. Kahvila järjestää usein kaikenlaista ohjelmaa (esim kuvan ottohetkellä oli meneillään jokin kiinalainen tanssiesitys) ja menemme yleensä vanhimman lapsen kanssa koulupäivän jälkeen kahvilan eteen leikkimään muiden lasten kanssa. Itse kahvilassa en ole koskaan asioinut, käymme aina salaa siellä vessassa, mutta koskaan en ole raaskinut mitään tilata, on nimittäin sen verran kallis paikka. Jos olisi tuota rahaa enemmänkin niin varmasti useinkin istuisin tässä kahvilassa, se on niin kaunis sekä sisältä että ulkoa, todella viihtyisä ja ylellisenoloinen. Kyllä minä vielä aijon edes yhden kahvikupillisen tässä kahvilassa juoda jonain päivänä! Tuskinpa siitä vararikkoon menee. :D Kahvilan nettisivut löytyvät täältä.




Keskimmäisen lapsen kanssa tehtiin hieno piirustus Peppa-possusta ja hänen perheestään. :D Kyseinen piirretty on tytön ehdoton lemppari, kun taas vanhin lapsi haluaa aina katsoa Scoopy Doota.



Tämän kuvan räpsäisin kun olin eräänä lauantai-iltana (taisi olla kaksi viikkoa sitten) kävelemässä kaverini asunnolle. Hämärän tullessa keskustankin kadut tyhjentyvät ihmisistä ja on hiljaista. Oli aika aavemainen tunnelma kipitellä pimeitä katuja yksinään... Kaverini luona joimme viiniä ja valmistauduimme iltaa varten. Kävimme kantabaarissamme muutamalla drinkillä, jonka jälkeen suunnistimme yökerhoon. Yökerhossa tapasin herra F:n pitkästä aikaa. <3 Oli mukava ilta, mutta pitää ensi kerralla vähän rajoittaa tuota viinin juontia... :D

4 kommenttia:

  1. Kivaa lukea myös arkielämän juttuja , siitä mitä teet päivisin perheeessä ja lasten kanssa.

    VastaaPoista
  2. Oulun täti etsii aina ruokaohjeita ja nappasi tuosta tuon munakkaan ohjeen, vain parmesaani pitää kaupasta ostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee se on ihan huippuhyvää!! Ja tosi nopea tehdä, sopii hyvin kiireiseen aamuun ;)

      Poista