sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Sala dei Giganti

Olen tällä hetkellä Suomessa lyhyellä lomalla (jeee!!), mutta ajattelin hetkeksi palata viime viikonlopun tunnelmiin.

Lauantaina menimme erään ystäväni kanssa sivistämään itseämme museoon. Olen asunut Padovassa jo kymmenen kuukautta, mutta en kyllä pahemmin ole omaksi häpeäkseni paikallisiin nähtävyyksiin tutustunut, mitä nyt suurimmat kirkot olen visiteerannut. Nyt päätimme ystäväni kanssa, että tähän tulee muutos!
  Menimme siis vierailulle Sala dei Gigantiin, eli Jättiläisten saliin. Nimensä paikka saa salia koristavista jättiläismäisistä frescoista, jotka esittävät antiikin Rooman tärkeitä miehiä. Opas kertoi mielenkiintoista tietoa Padovan historiasta, museokierroksen jälkeen minuun iski hirveä tiedonjano. Haluan tietää lisää!! Päätimme ystäväni kanssa, että käymme muissakin Padovan museoissa lähiaikoina.


Museovisiitin jälkeen kävin ystäväni luona kahvilla, ja hänen asunnolleen kävellessämme huomasimme erään mielenkiintoisen asian: asunnon vastapäätä olevassa rakennuksessa on ollut aikoinaan suhteellisen kuuluisa vierailija, nimittäin itse Napoleon Bonaparte. Kaikkea uutta sitä oppii asuinkaupungistaan. :D

Kyltissä lukee: Napoleon Bonaparte oli täällä 2.5.1797.Sunnuntaina kävimme ystäväni kanssa Lidlissä ostamassa vähän evästä ja menimme lähipuistoon piknikille. Maiston ensimmäistä kertaa tartufoa, ei kyllä ollut mikään ihmeellinen makuelämys. Mutta omnom että Lidlistä saa ihanan tuoretta leipää. <3
Pikniklounaan jälkeen menimme sitten keskustaan ja seuraamme liittyi kolmas kaveri. Kävelimme ympäri keskustaa ja nautimme kauniista säästä. Keskustassa tuntuu aina viikonloppuisin olevan jotain ohjelmaa, aina löytyy esimerkiksi katusoittajia tai muita esiintyjiä niin kuin nyt seurasimme mielenkiintoista taide-esitystä. Eräs pariskunta oli asettautunut erään kadun kulmalle tekemään uskomattomia teoksia käyttäen vain spraymaaleja. Yhden teoksen tekemiseen ei tyypeiltä mennyt kun muutama hassu minuutti, vaikea sitä olisi uskoa, jos ei olisi omin silmin nähnyt..


Lopulta mukava sunnuntaikävelymme päättyi hirvittävään rankkasateeseen ja ukkoseen. Niin tyypillistä Italian säätä, ensin taivas näyttää niin kirkkaalta ja pilvettömältä, ja kohta saapuu sadepilvi ja alkaa hirmuinen kuuro. :D Ja tietenkin se sateenvarjo on siellä kotona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti