perjantai 3. toukokuuta 2013

Mantovan nähtävyyksiä

Palazzo Ducale

Mantovaa vuodet 1328-1707 hallinnut Gonzagan suku asui tässä 500 huonetta ja 32 000 neliömetriä kattavassa palatsissa. Gonzagat tarjosivat vieraanvaraisuuttaan aikansa tunnetuille taiteilijoille, joiden myötävaikutus näkyi palatsin loistokkuudessa. Palazzo Ducale onkin yksi Italian mahtavimmista arkkitehtuurillisista luomuksista.

Pääsylippu palatsiin on alle 26-vuotiaille vain 3,25 euroa (normaali hinta muistaakseni jotain kuutisen euroa), joten paljon emme tästä visiitistä köyhtyneet. Ulkoapäin on vaikeaa hahmottaa palatsin valtavuutta, mutta vierailun jälkeen sen kyllä ymmärtää. Palatsissa ei voi hortoilla miten sattuu, vaan vierailijaa opastetaan kylttien avulla ja vartijat kyllä huomauttivat asiasta, jos menikin vahingossa väärään suuntaan. Meillä meni palatsin läpikäymiseen pari tuntia, mutta useampi tuntikin olisi kyllä vierähtänyt, jos kaikkea palatsista löytyvää olisi tarkastellut tarkemmin ja lukenut kaikki historiaa käsittelevät tekstit. Loppuvaiheessa olimme jo aika uupuneita, joten loput huoneet tuli vain vilkaistua läpi nopeasti. :D Visiitin jälkeen niskat oli ihan kipeänä, koska tuli niin paljon tuijoteltua palatsin kattoa, suurimmassa osassa palatsin huoneista juuri katto oli se kaunein osa.

Valokuvaaminen sisällä oli kielletty, mutta minä pahiksena räpsin kuvia aina kun vartija ei ollut paikalla. :D

Duomo-Cattedrale di San Pietro

Kirkko rakennettiin keskiajalla romaaniseen tyyliin ja sitä laajennettiin 1400-luvulla. Rakennukseen astuessani tuntui kuin olisi saapunut roomalaiseen temppeliin.. Sekä ulkoa että sisältäpäin kirkko on kyllä ällistyttävän upea! Kauneimpia kirkkoja, joissa olen koskaan käynyt.Castello di San Giorgo

Linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1395. Sen oli tarkoitus puolustaa kaupunkia ja esitellä hallitsijan mahtavuutta. Ulkoapäin linna näyttää aika kolkolta, mutta kätkee sisälleen kauniita ja mielenkiintoisia huoneita, joita emme valitettavasti ehtineet näkemään.

Lisää tietoa linnasta löytyy täältä.Basilica di Sant'Andrea

En älynnyt ottaa kuvaa kirkosta ulkoapäin ja sisältäpäin kirkko oli remontissa, joten emme nähneet kirkkoa kokonaisuudessaan. Se mitä tuli nähtyä, oli kyllä kaunista! Katto oli koristeltu samalla tavoin kuin jotkin huoneet Palazzo Ducalessa. Kirkon koristelussa ei oltu turhia säästelty, tuntui, että jokaiseen neliösenttiin seinästä ja katosta oli väkerretty jotain koristetta. :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti