tiistai 14. toukokuuta 2013

Mestre

Olen tässä parin viime torstain aikana käväissyt Mestressä, joka sijaitsee ihan Venetsian vieressä. Hoidokkilapsieni isoisä asuu siellä ja nyt kahtena peräkkäisenä torstaina olen vienyt vanhimman lapsen seuraamaan isoisän järjestämiä konsertteja. Ensimmäinen oli harppukonsertti, joka sujui ihan kivasti, istuimme ihan eturivissä ja lapsonen kuorsasi kovaan ääneen suurimman osan konsertista. Itsekin välillä nuokahtelin, harppumusiikki kun ei ole ihan suosikkini. 
  Toinen konsertti olikin sitten paljon mielenkiintoisempi, instrumentteina oli piano ja viulu, jotka ovat mielestäni yksiä kaunisäänisimpiä soittimia. Tällä kertaa lapsonen istui hiljaa tasan kahden laulun ajan, jonka jälkeen ilmoitti kovaan ääneen, että onpas tylsää. Onneksi mukana ollut täti tarjoutui viemään lapsen ulos ja minä jäin kuuntelemaan esitystä. 
Mestre on aika pieni paikka ja vaikka historiallinen keskusta ei Venetsialle tai Padovalle vedä vertoja, niin voihan siellä silti vaikkapa Venetsian reissulla piipahtaa, sillä välimatka on lyhyt ja junalippu halpa. Nähtävyyksiä on jonkin verran, esimerkiksi muutama palatsi, keskustan aukion vanha kellotorni ja St. Lawrencen katedraali.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti